Källa: Gratistidning som kom i brevlådan
4 personer
700-800 g benfri fläskkarré i skivor, alt. hel bit fläskytterfilé
Glaze:
0,5 dl flytande honung
1,5 dl hönsbuljong alt. 0,5 hönsbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 msk balsamvinäger
1 msk maizena
salt
svartpeppar
Pressa vitlöken.
Vispa ut maizenan med lite av hönsbuljongen i en kastrull. Lägg i resten av ingredienserna.
Koka upp och sjud 10 minuter. Låt svalna.
Skivad fläskkarre:
Pensla glaze på båda sidorna.
Grilla ca 4 minuter per sida, pensla på mer glaze under tiden.
Hel bit:
Pensla glaze runt om.
Använd stektermometer, färdigtemperatur 70 grader.
Grilla på lägre temperatur, med lock på och foliekärl under köttbiten för att fånga droppet så det inte tar eld.
Pensla på mer glaze under tiden.